Elhuset...

Vid våran park hade vi ett elhus. Det var gult tegel, plåttak och en rödmålad plåtdörr, många gånger har man stått med kinden mot den solvarma plåten och räknat till hundra. Just runt detta hus skedde många aktiviteter... Ofta lekte vi ringen i ryggen. Det var alltid en hög med barn som var med. På våran gata behövde man aldrig vara ensam.

På ena sidan huset fanns piskställningen, på den tiden användes den flitigt till att piska mattor. Man har nog gjort x antal timmar där. När inte gatans rya- och plasttrasmattor hängde där var det ett utmärkt ställe att leka på. Man kunde sitta där med sin bästis och sjunga eller prata om killar. Hade man en filt vart det en perfekt koja. Gick utmärkt att hänga knäveck i också.
Det var här vi satt när Mökens mamma ropade på honom för 10:e gången:
- Kommer inte du in och äter nu... kommer tandläkaren och tar dig!!! (konstigt att den killen nästan svimmade när han behövde laga tänder).

På andra sidan hade vi ett perfekt berg, som rymde ett helt hus t ex vardags med soffa på en klipphylla. Från typ badrummet kunde man glida ner för den krokiga lönnen. Detta lilla berg kunde roa en i timmar...

Men det som elhuset användes till mest var att kissa bakom. Det var som hårdtrampad jordstig. Alltid var det någon som stod eller satt och kissa där. Luktade inte så gott alla gånger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback